2024 m. vasario 14 d.

Pelenų Trečiadienis

Ahna Ziegler nuotr.

Pelenų Trečiadienį prasideda gavėnia – Kristaus kančios apmąstymo ir mūsų atgailos bei pasiruošimo Prisikėlimo šventei laikas.

Šią dieną kai kur pamaldose kunigas tikintiesiems ant galvos pabarsto šiek tiek pelenų arba jais padaro kaktoje kryžiaus ženklą – kaip priminimą atsiversti ir tikėti Evangelija.

Pelenai primena mūsų laikinumą žemėje ir simbolizuoja atgailą bei apsivalymą. O kryžius skelbia pergalę prieš mirtį, jis – mūsų viltis.

Pelenai turėtų būti iš praėjusių metų Verbų sekmadienio šakelių.

Mt 6,16-21
Kai pasninkaujate, nebūkite paniurę kaip veidmainiai; jie perkreipia veidus, kad žmonės matytų juos pasninkaujant. Iš tiesų sakau jums: jie jau atsiėmė užmokestį. O tu pasninkaudamas pasitepk [aliejumi] galvą ir nusiprausk veidą, kad ne žmonėms rodytumeis pasninkaująs, bet savo Tėvui, kuris yra slaptoje. Ir tavo Tėvas, regintis slaptoje, tau atlygins.
Nesikraukite lobių žemėje, kur kandys ir rūdys ėda, kur vagys įsilaužia ir vagia. Verčiau kraukitės lobį danguje, kur nei kandys, nei rūdys neėda, kur vagys neįsilaužia ir nevagia, nes kur tavo lobis, ten ir tavo širdis.


Daugiau skaitykite ir žiūrėkite ČIA.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą